Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

De projecten

Ontdek de ingediende projecten

Overdekte skateplek

"Niet echt een skatepark maar een plekje met een afdak eventueel waar skaters zouden kunnen gaan wanneer het regent."

Zeven lokale skaters dienden hun idee in voor deze wedstrijd. Zij dromen van een overdekte skateplek in Dilbeek. Een plek waar ze zich ook bij slecht weer kunnen uitleven op hun skateboard.. 

Droom jij ook van een overdekte skateplek in Dilbeek? Meer infrastructuur om te skaten? Onder alle weersomstandigheden. Of wil je gewoon je zegje doen over het skatebeleid in Dilbeek? Stem dan nu op 'overdekte skateplek' en geef aan dat je mee je schouders onder het project wilt zetten!
Team Jongeren
1 0
lees meer

Ontdek de ingediende projecten

Sportterreintjes

"Door een sportveld (basketbal/voetbal/...) te plaatsen op de oude speelplaats van kleuterschool de Wip ( nu Itterbeek Idee) kan deze plaats toch nog benut worden door de Dilbeekse jongeren."

Dat de Dilbeekse jeugd sportief is, wisten we al langer dan vandaag. Het verbaasde ons dus ook niet dat de inzendingen rond sportfaciliteiten binnenstroomden.

Enerzijds is er een grote nood aan de heraanleg of het onderhoud van de bestaande sportveldjes. Zo kunnen de terreintjes aan de Zuurweide, in Groot-Bijgaerden en aan het Castelhof een stevig onderhoud gebruiken.

Anderzijds blijkt ook dat er nog steeds nood is aan nieuwe sportterreintjes. Kleine synthetische voetbal/basketpleintjes in Dilbeek centrum en in Itterbeek kunnen fungeren als een perfecte sportieve uitlaatklep.

Dembele, Kompany, Lebron James, Michael Jordan... allemaal leerden ze voetballen en basketten op lokale pleintjes. Komt de volgende generatie Rode Duivels of Belgian Cats uit Dilbeek? Wil je meehelpen aan het onderhouden en opfleuren van de bestaande pleintjes? Of heb je een ander origineel idee in gedachten rond sportpleintjes in dilbeek? Stem dan nu op 'sportterreintjes' en geef aan dat je mee je schouders onder het project wilt zetten!
Team Jongeren
0 0
lees meer

Ontdek de ingediende projecten

Groene hangplekken

"Het Moeremansplein in Dilbeek is momenteel ongelooflijk saai. Mijn idee is om i.p.v. er gewoon gras te laten groeien het om te vormen tot een gezellig park met verschillende inheemse soorten bloemen, struiken en planten."

6 verschillende jongeren dienden een idee in rond ontmoetingsplekken in de buitenlucht voor jongeren. Dit toont aan dat de Dilbeekse jongeren nood hebben aan plekken in de buitenlucht waar ze zichzelf kunnen zijn, kunnen samenkomen en kunnen ontspannen.

De jongeren dienden uiteenlopende ideeën in zoals stadstuinjes, openbare barbecues, pingpontafels, meer groen, meer bankjes,... die wij koepelen onder de noemer: ontmoeting in de buitenlucht

Wil jij ook meer bankjes en groen in Dilbeek? Sta je al te popelen om je vrienden uit te dagen voor een pingpongspelletje? Of heb je andere ideeën rond ontmoetingsplekken in de buitenlucht? Stem dan nu op 'ontmoeting in de buitenlucht' en geef aan dat je mee je schouders onder het project wilt zetten!
Team Jongeren
0 0
lees meer

Bekijk hier de originele inzendingen.

Basketbalveld Castelhof opnieuw aanleggen
Het basketbalveld aan het Castelhof ligt er zeer slecht bij. Mijn idee: heraanleggen van dit basketbalveld zodat basketballiefhebbers hier opnieuw op kunnen spelen.
Ennio D.
3 0
lees meer

Bekijk hier de originele inzendingen.

Stadstuintje
Een stads- (in het geval van Dilbeek) dorpstuintje waar jongeren (en/of ouderen) die geen tuin hebben, of heel groene vingers hebben een stuk grond kunnen huren/gebruiken om planten, kruiden en groenten te kweken.
Margo O.
0 0
lees meer

Bekijk hier de originele inzendingen.

Moeremansplein als park
Het Moeremansplein in Dilbeek is momenteel ongelooflijk saai. Mijn idee is om ipv er gewoon gras te laten groeien het om te vormen tot een gezellig park met verschillende inheemse soorten bloemen, struiken en planten. Goed voor de biodiversiteit en leuker voor de Dilbeekse jeugd, die er kan komen chillen aan banken. Daarbij kunnen er kleine, ingebouwde trampolines gezet worden, zoals werd gedaan bij het Maaseikplein in Gent, die daar enorm veel succes hebben.
Helena D.
0 0
lees meer
Ontdek ze allemaal

Neem plaats, geef ruimte!

18-10-2020
NEEM PLAATS, GEEF RUIMTE Jongeren aan zet in de Dilbeekse publieke ruimte, een online participatieproject

Dilbeek doet een open oproep naar jongeren met ideeën en noden voor de (openbare) ruimte. Via een online participatieplatform kunnen jongeren ideeën inzenden rond invulling, gebruik… van de (openbare) ruimte in Dilbeek. De voorstellen die na een jury- en stemronde als beste uit de online ideeënbus komen, worden nadien daadwerkelijk opgenomen in de plannen van Team Jongeren. Tegelijkertijd kunnen burgers, organisaties of bedrijven beschikbare ruimte aanbieden.

De tijd dat de inrichting van de buitenruimte binnenskamers werd beklonken door professionelen en beleidsmakers behoort tot het verleden. Ook Dilbeek kiest resoluut voor meer burgerparticipatie. In het traject ‘Neem plaats, geef ruimte!’ zijn jongeren aan zet om de (openbare) ruimte in te vullen naar hun zin.

Dilbeek kan hiervoor 6 maanden gebruik maken van het Bpart participatieplatform van Tree company, een handige tool om online ideeën te verzamelen en inspraak te geven aan burgers, in het kader van het project ‘Proeftuin online jeugdparticipatie’ van Bataljong.

Neem plaats

In een eerste fase worden de ideeën verzameld. Sportfaciliteiten in het park, grafittimuren aan de voetbalclub, repetitielokalen in Schepdaal,… Jongeren met wilde ideeën voor de Dilbeekse publieke ruimte kunnen deze tot 30/11 inzenden via www.neemplaats.be.

Uit alle inzendingen maakt een jury vervolgens een selectie op basis van haalbaarheid, originaliteit, gedragenheid, opportuniteit en mobiliserende karakter. De keuze van de jury wordt daarna opnieuw gepresenteerd op het platform, waar jongeren kunnen stemmen op hun favoriet. De ideeën met de meeste stemmen worden vanaf maart effectief uitgevoerd, en dit ook in samenwerking met de jongeren.

Geef ruimte

In een tweede luik van dit traject gaat de gemeente op zoek naar beschikbare (en kosteloze) ruimte die ingevuld kan worden door jongeren. Is je bedrijf gesloten tijdens de blokperiode en kan je studieruimte aanbieden? Heb je een kale muur die wel wat opfrissing kan gebruiken met een graffititekening? Laat het weten via www.neemplaats.be.

Meer info

Alle info over dit traject kan je terugvinden op www.neemplaats.be. Op 30 november worden de inzendingen voor ideeën afgesloten.

Deze actie wordt georganiseerd door Team Jongeren van Vrije Tijd Dilbeek. Vragen? Contacteer hen via jong@dilbeek.be of 02/451 69 40.

  

 

Meer nieuws & activiteiten

Samen maken we van Dilbeek een jongerenproof gemeente!

Ontdek hier de projecten!

Neem plaats, geef ruimte!

Samen geven we de toekomst vorm!

Fase 1: Ideeën verzamelen

22 oktober 2020

Fase 2: Jurymoment

13 december 2020

Fase 4: Reveal

11 Januari 2021

Fase 5: Actie!

1 maart 2021